موسسه آموزش عالی ریحانة النبی (سلام الله علیها)
سلاح ما، قلم است؛ سلاحمان را بر زمین نمی گذاریم....
سلاح ما، قلم است؛ سلاحمان را بر زمین نمی گذاریم....
برای آنکه فرزندانمان در ماه محرم از مجالس عزاداری امام حسین علیه السلام بهتر بهره ببرند، بهتر است تمهیداتی را در نظر بگیریم. به عنوان نمونه:
برای کودکان حتما مقداری خوراكی، مداد و کاغذ یا اسباب بازیهای کوچک و البته بی صدا همراه داشته باشیم تا حوصلهی کودک سر نرود و خاطره خوبی از مجلس برایش به جا بماند.
کودک را به مدت طولانی در محیط تاریک مجلس عزاداری نگه نداریم.
والدین توجه داشته باشند از گریهی شدید و بی تابی جلوی کودک خودداری کنند، به ویژه در مورد بچههایی که با دیدن اشک پدر و مادر ابراز ناراحتی میکنند.
در عزاداری، مانع بازی کودک نشویم. حتی بهتر است بچهها در فضایی مناسب بازی کنند و صدای روضه غیر مستقیم به آنها برسد. چنانچه امکان دارد فضایی را زیر نظر مادران به کودکان اختصاص دهیم تا هم ازدحام جمعیت آنها را نترساند و هم سر و صدای بازیشان مزاحم دیگران نشود.
علت عزاداری را به زبان کودک و براساس میزان درک و سن او، برایش بیان کنیم. بهتر است به جای شرح ماجرای دردناک و حوادث تاریخی این ایام، تذکرات محبتی از قبیل مهربانی اهل بیت، جوانمردی، ظلم ستیزی، محبت به کودکان گفته شود.
در صورت امکان لباس سیاه یا تیره به فرزندانمان بپوشانیم تا تذکر مضاعفی باشد برای ابراز ناراحتیمان از اتفاقی که برای امام حسین ع و یارانشان در کربلا افتاد.
برای بچههای 5 سال به بالا میتوان برنامههای ویژهی سنّ خودشان را اجرا کرد. مانند: رنگ آمیزیِ برگههایی با موضوع محرم، درست کردن کاردستی، تعریف داستانهای مرتبط، تذکر به واقعهی کربلا به زبان کودکان، تجلیل از شخصیتهای کم سن و سالی که در عاشورا به امام زمانشان کمک کردند و ترغیب بچهها به انجام عمل مشابه نسبت به امام زندهی زمان، بچههای بزرگتر را میتوان در برگزاری مراسم شرکت داد. به عنوان مثال:
پذیرایی
نصب پرچم عزا
آماده سازی هیئت
استفاده از نظر آنها در چگونگی اجرای مراسم
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانة الحسین(س) در 1397/06/26 ساعت 10:14:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |